ČA: U fabrici čipsa počela i proizvodnja pirea

Bez autora
Jul 18 2013

Čačanska kompanija za prozivodnju čipsa i drugih prerađevina od krompira "Chips way" saopštila je danas da je pokrenula proizvodnju pirea od krompira s dnevnim proizvodnim kapacitetom više od sedam hiljada kilograma. Za sada se pire pakuje u takozvanim "džambo" pakovanjima, dok će od septembra ovaj proizvod nakon redizajna ambalaže u maloprodaji biti dostupan u pojedinačnim "porodičnim pakovanjima". Uvođenjem u proizvodnju krompir pirea, "Chips way" proširio svoju delatnost i na prehranu, a za proizvodnju pirea i čipsa koristi se isključivo domaći krompir, čiji je otkup za ovu godinu počeo pre nekoliko dana. Plasman i ugovorenu cenu trenutno ima oko 200 poljoprivrednih proizvođača krompira koji su uglavnom iz čačanskog kraja i očekuje se da će u narednoj godini taj broj biti povećan na 500 domaćinstava.

ČA: U fabrici čipsa počela i proizvodnja pireaČačanska kompanija za prozivodnju čipsa i drugih prerađevina od krompira "Chips way" saopštila je danas da je pokrenula proizvodnju pirea od krompira s dnevnim proizvodnim kapacitetom više od sedam hiljada kilograma.

"Za sada se pire pakuje u takozvanim 'džambo' pakovanjima, dok će od septembra ovaj proizvod nakon redizajna ambalaže u maloprodaji biti dostupan u pojedinačnim 'porodičnim pakovanjima'", navodi se u saopštenju kompanije.

Dodaje se da je uvođenjem u proizvodnju krompir pirea, "Chips way" proširio svoju delatnost i na prehranu, a za proizvodnju pirea i čipsa koristi se isključivo domaći krompir, čiji je otkup za ovu godinu počeo pre nekoliko dana.

Kompanija navodi da plasman i ugovorenu cenu trenutno ima oko 200 poljoprivrednih proizvođača krompira koji su uglavnom iz čačanskog kraja i da se očekuje da će u narednoj godini taj broj biti povećan na 500 domaćinstava.

U toj fabrici je proizvodnja prekinuta 2010. godine jer je zbog poreskog duga otišla u stečaj, a ponovo je počela sa radom početkom aprila ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik